Basler разширява портфолиото на 3D камери с „blaze“

Нов вид, универсално приложима Time-of-Flight камера с висока точност за рентабилни 3D изображения в реално време.
Второто поколение 3D камери на Basler е готово за пускане на пазара. Благодарение на най-новата технология Sony DepthSense ™ ToF, „Basler blaze“ с GigE интерфейс и VGA резолюция е особено подходящ за измерване на позицията, местоположението, обема на обектите и за откриване на препятствия. Камерата може да се използва в различни индустриални среди.
Оборудвана с най-новата лазерна диодна технология (VCSEL), „blaze“ камерата работи в близкия инфрачервен спектър, в обхвата на дължината на вълната от 940 nm, което я прави подходяща за използване при дневна светлина без компромиси. С многочастичното си изображение, състоящо се от карта на разстояние, интензивност и увереност, с честота на кадрите от 30 кадъра в секунда (fps), тя генерира 3D точкови облаци и 2D сиви изображения в реално време в камерата, намалявайки натоварването на процесора на хост системата. По този начин камерата „blaze“ съчетава висока разделителна способност (VGA) и прецизност с мощни функции на атрактивна цена.
Принципът на измерване на ToF камера се основава на времето, необходимо за светлината да пътува от източника на светлина до обекта и обратно към камерата. Колкото по-голямо е разстоянието, толкова повече време отнема то. Източникът на светлината и придобиването на изображение се синхронизират по такъв начин, че разстоянията може да бъдат изчислени от данните на изображението.
Интегрираният сензор на Sony DepthSense ™ IMX556PLR-C с пикселната структура на CAPD (Current Assisted Photonic Demodulator), заедно с осветената отзад архитектура на CMOS сензора, позволява много по-прецизно и чувствително сканиране на отразена светлина. Това дава възможност на камерата „blaze“, независимо от светлината и контраста, да измерва оптичните стойности почти до милиметри в голям диапазон на измерване до десет метра.
Със своя интегриран обектив и невидимо инфрачервено осветление, камерата „blaze“ е компактна единица с IP67 защита, без движещи се компоненти. Ниското ѝ общо тегло я прави идеална и за инсталиране върху ръка-робот примерно. Благодарение на своя интерфейс за данни Gigabit Ethernet и интерфейс за програмиране, който е независим от платформата, камерата е особено лесна за интегриране и може да работи в системи с много камери без взаимна намеса.
Типичните области на приложение на камерата „Basler blaze“ включват индустриална автоматизация, логистика, медицина, както и други области на „Smart Factory”. Благодарение на компактния си дизайн, тя е по-здрава и по-малко податлива на грешки при приложения в областта на оразмеряване на товари, палетизиране, автономни превозни средства, роботи или при броене на артикули.
Първите дизайнерски образци на 3D камерата „Basler blaze“ са планирани да бъдат представени през септември 2019 г., а серийното производство ще започне в края на тази година.

Címkék: